Klart for RAW AIR

Kvinnene er klare for skiflyging. De 15 beste i Lillehammer får sjansen til å konkurrere i den historiske skiflygingskonkurransen søndag 19. mars.

Endelig skal kvinnenes verdenselit hoppe ned den mammutbakken i Vikersund under finalen i RAW AIR-turneringen. 

Siden Granåsen er under oppussing før VM 2025, blir det dobbelrenn på Lillehammer denne uka. Det har aldri vært så mange tellende hopp i RAW AIR før. Med totalt 18 tellende hopp for mennene og totalt 14 tellende hopp for kvinnene fordelt på ti dager, må utøverne være ekstra fokuserte for å klare en topplassering i sammendraget. 

I tillegg til de tradisjonelle World Cup-premiepengene er det satt opp ekstra premiepenger i RAW AIR, og det er også satt opp pengepremier i skiflygingsrennet i Vikersund selv om det ikke rennet har World Cup-status. Premiepengene er lik for kvinner og menn, men totalbeløpet på kvinnesiden er lavere på grunn av færre renn.

RAW AIR har bærekraft i sentrum, og det vil blant annet være elektrisk transport av utstyr mellom konkurransestedene som en nyhet i 2023-turneringen.

I tillegg til premiepengene regulert av WC-reglene, vil det bli utbetalt ekstra premiepenger til World Cup RAW AIR Tournament totalt for de tre beste utøvere. 
€ 50 000 1. premie menn
€ 20 000 2. premie menn
€ 10 000 3. premie menn
€ 40 000 1. premie kvinner
€ 15 000 2. premie kvinner
€ 5000 3. premie kvinner


Foto: NTB

Resultater

NIF-EPI03, 03