RAW AIR 2024 nærmer seg

RAW AIR 2024 nærmer seg med stormskritt og vi kan forvente oss lange svev, komplette skihoppere og god stemning i bakken.

Snart er det klart for RAW AIR 2024 og med et nytt format for årets RAW AIR vil det øke spenningen i årets konkurranse. RAW AIR 2024 starter med Holmenkollen før Granåsen står for tur og så avsluttes RAW AIR med skiflyvning i Vikersund. I årets RAW AIR må hopperne mestre både liten, stor og skiflyvningsbakke for å bli vinner av RAW AIR  2024.

– Vi så i fjor spenningen knyttet til hvem av kvinnene som fikk hoppe i Vikersund, og gjør nå grep for å øke spenningen i mennenes RAW AIR. Det vil også ligge mye dramatikk og interesse rundt at hopperne må mestre tre ulike bakkestrørrelser i RAW AIR 2024. Dette har aldri skjedd før, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Årets RAW AIR vil være første gang det arrangeres World Cup i skiflyvning for kvinner. Kvinnene skal hoppe to World Cup-renn i Vikersund og endelig får de mulighet til å kjempe om World Cup sammenlagt også i skiflyvning.

Om kun kort tid starter verdens mest ekstreme og intense hoppturnering. Det er nok en gang et tøft program med 16 tellende hopp totalt for kvinner og menn som skal gjennomføres på kun 10 dager. I år blir det knyttet større spenning til hvem som skal få lov til å hoppe siste runde i Vikersund både for kvinner og menn.

Regler RAW AIR 2024:
Holmenkollen blir som en vanlig World Cup-helg med kvalifiseringer og to renn for 40 kvinner og 50 menn.

I Granåsen blir det renn i normalbakke på tirsdag og storbakke på onsdag. Det blir kvalifisering og renn for 40 kvinner, mens det kun er de 50 beste mennene i RAW AIR etter Oslo som får delta i rennene i Trondheim og det blir derfor ingen kvalifiseringer.

I Vikersund får de 15 beste kvinnene i World Cup sammenlagt, samt inntil 5 blant de 15 beste i RAW AIR, etter rennene i Granåsen delta i de to skiflygingsrennene lørdag og søndag. De 50 beste mennene i RAW AIR etter rennene i Granåsen får delta i kvalifisering i Vikersund fredag, hvorav de 40 beste stiller i lørdagens renn. På søndag får de 30 beste mennene i RAW AIR starte i første runde. De 20 beste herfra får hoppe i andre runde, mens det er de 10 beste etter 2 runder får kjempe om RAW AIR-sammenlagt i en 3. finalerunde.

nif-epi04, 04