Med ekstremt gode forhold, godt oppmøte av publikum og god stemning var alt tilrettelagt for et utrolig renn i Granåsen. Andreas Stjernen og Johann André Forfang var på hjemmebane, og publikum viste stor begeistring til utøverne. Det ble ingen pallplass på noen av de lokale guttene, men Stjernen var nærme. Han ble andre best nordmann på 4.plass.

Stefan Kraft endte på andreplassen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Johansson ble beste nordmann og endte på tredjeplass. Han hadde en stund bakkerekorden, da på 145,5 meter. Men Stoch viste igjen hvorfor han leder RAW AIR. Han hoppet inn til ny bakkerekord på 146 meter. Stoch var helt suveren. Fjorårets vinner av RAW AIR, Østeriske Stefan Kraft, havnet på andreplass i dagens individuelle konkurranse.

Det var dramatisk i prøveomgangen. Med tidvis krevende forhold, mye oppdrift og mange lange hopp måtte prøveomgangen bli stoppet da det var ti hoppere igjen. Grunnen til at prøveomgangen ble stoppet var fordi Markus Eisenbichler, fra Tyskland, hoppet hele 148,5 meter med lav fart.

Turneringen begynner å nærme seg veis ende, kun en helg igjen før det skal kåres en vinner av RAW AIR 2018. Det er fortsatt tre konkurranser igjen, alt kan skje. Nå er det tid for siste del av RAW AIR. Takk for nå Trondheim – nå er det tid for skiflyvningsbakken, Vikersund!