Etter to år med herreturnering, er det klart for kvinnenes tur i det tredje året. Det hele starter lørdag 9. mars med kvalifisering i Holmenkollen og første tellende hopp i tidenes første Raw Air-turnering for kvinner. 10. mars er det individuelt renn i Holmenkollen. Deretter fortsetter det hele med kvalifisering og renn i Lillehammer 11.- og 12. mars, mens det er kvalifisering og finalerenn i Granåsen 13.- og 14. mars.

– Hvis vi skal være verdens største hoppnasjon må kvinnehopp løftes. Raw Air er et fantastisk arrangement som får mye oppmerksomhet og jeg ønsker å se kvinner hoppe i Raw Air. Derfor bidrar vi med penger til dette arrangementet. Jeg tror vi om få år vil få se at kvinnene hopper like langt og kanskje lengre enn gutta, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Et viktig grep fra Norge

Sportssjef i hopp i Norges Skiforbund, Clas Brede Bråthen, gleder seg til tidenes første utgave av Raw Air for kvinner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

foto: NTB Scanpix
foto: NTB Scanpix

– Dette er nok et svært viktig grep fra Norge som er med og løfter jentedelen av sporten vår. Den første store turneringen for jenter starter i Norge, og det føles veldig riktig i alle perspektiv. Vi har vært en pådriver siden starten, bidratt med gode arrangement hele tiden og nå har vi og verdens beste jentehopper og er i ferd med å få det beste laget, forteller han.

Landslagstrener Christian Meyer mener dette er det største som har skjedd norsk kvinnehopp på norsk jord.
– Raw Air «Ladies» er virkelig banebrytende. Kvinnehoppingen har aldri vært mer spektakulær og synlig. Vi gleder oss skikkelig til å bli en del av turneringen, sier han.

Raw Air for kvinner (totalt ni tellende hopp):
9. mars: Holmenkollen, kvalifisering.
10. mars: Holmenkollen, individuelt renn.
11. mars: Lillehammer kvalifisering.
12. mars: Lillehammer, individuelt renn.
13. mars: Trondheim, kvalifisering.
14. mars: Trondheim, finale.